вторник, ноември 29, 2011

DNA

Най-лесният начин да забравиш за своята болка, е да причиняват такава на другата част от теб.
Това си казах и видях как преодолявам себе си. Простият механизъм на природата.
Действа и когато си на десет, и когато си на двайсет. Спомените лесно си прокарват път и излизат на повърхността по-живи от всякога, за да ти покажат как да защитаваш.
Защото знаеш, че плътта не се разделя, кръвта също.
Единствената причина да забравиш инстинктите за самосъхранение, е за да спасиш част от себе си. В друг.

7 коментара:

  1. С няколко изречения казваш много. Трудно е да преодолееш болката, но зависи и как я приемаш!

    ОтговорИзтриване
  2. Така е наистина, възрастта няма значение за тези неща...

    ОтговорИзтриване
  3. Колко мила и сладка е снимката на бебешките крачета.Няма по скъпо и важно нещо в този живот от това да дариш живот .Да го дариш любов и нежност и да го направиш добър човек.Наистина спомените лесно си прокрадват път и могат да бъдат изпепеляващи, за това да помним само хубавите неща,които са ни се случили.Единственият начин да се спасиш е като спасиш някого друг.Много е красива статията.Показва , че е писана от човек,който гледа на нещата от по сериозната страна и мисли.Радвам, се че прочетох това,благодаря.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно изказване, че най-лесният начин да забравиш за своята болка, е да причиняват такава на другата част от теб.Но тогава се появява отново, но на друго място и по този начин само се избягва решението на болката.Целта е да се спре, а не да се поддържа но на различни места.
    Прост механизъм на природата.Съгласна съм, че спомените лесно си прокарват път и излизат на повърхността по-живи от всякога, за да ти покажат как да се защитаваш. Всичко което ни се случва е за наше добро и трябва да го приемем за да можем да живеем по спокойно.

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм сигурна, че всичко, което се случва е за добро. Понякога, някои неща, носят разруха след себе си(било то в нашите мисли или в тези, на хора, които обичаме).
    А за забравянето на болките, имах предвид, че пренебрегваш своите, защитавайки някого... а то се появява съвсем инстинктивно.

    ОтговорИзтриване
  6. По този начин само я пренасяш болката, а тя не изчезва, хубава статия.

    ОтговорИзтриване
  7. Всичките тези думи "Най-лесният начин да забравиш за своята болка, е да причиняват такава на другата част от теб. Това си казах и видях как преодолявам себе си. Простият механизъм на природата. Действа и когато си на десет, и когато си на двайсет. Спомените лесно си прокарват път и излизат на повърхността по-живи от всякога, за да ти покажат как да защитаваш. Защото знаеш, че плътта не се разделя, кръвта също." са толкова истински и смислени и ме накараха да се замисля как наистина пренебрегваме нашите болки, за да помогнем да някой друг без да се усещаме.Понякога си спомняме дадени ситуации при които сме реагирали по начин, който сега едва ли бихме си позволили.

    ОтговорИзтриване